Zelf ontwerpen

ontwerphet.nl

Kokend water en keukenmengkranen

Groge Red DuoAl geruime tijd geleden werden kokend water keukenkranen geïntroduceerd. De Quooker is hier de grondlegger van. De kokend water keukenkraan levert kokend water voor koffie en thee, het koken van aardappelen, groente, pasta of rijst.

Ook Grohe levert met de Grohe Red Mono sinds enkele jaren kokend water keukenkranen. Inmiddels wordt 15% van alle nieuwe keukens wordt met een kokend waterkraan uitgerust.

 

 

Aqua Technic of Grohe Duo kranen volgen de qooker op

Aquatechnic Kokend Water Mengraan

Een nieuwe ontwikkeling betreft de Aqua Technic of de Grohe Red Duo kranen. In deze kranen worden de keuken mengkraan en de cooker in één exemplaar gecombineerd. Dat is handig, één kraan voor zowel koud, warm als kokend heet water. Deze gecombineerde koken water mengkranen passen eenvoudig in het gat van de bestaande keukenkraan en u spaart dus een tweede gat in het aanrecht uit. Onder de aanrecht bevindt zich een Single boiler of een Combi boiler. De Single boiler levert alléén kokend water, de Combi boiler levert warm én kokend heet water.

 

Veiligheid Kokend waterkranen

Veiligheid is bij kokend waterkranen van groot belang. De kranen bevatten dus een speciale kinderbeveiliging door middel van een speciale greep. De uitloop van de kraan wordt niet te heet door gebruik te maken van een speciale buis-constructie.